Marea problema pentru privatizarile din Romania este imaginea statului roman, inflexibil, ineficient si reticent sa accepte "verdictele" neplacute ale pietelor si consultantilor, iar Guvernul va fi nevoit sa reduca tintele de pret pentru a respecta programul vanzarilor de active, potrivit Reuters.

Dupa finalizarea acordului de imprumut de 20 de miliarde de euro cu Fondul Monetar International, Guvernul s-a angajat, in cel de-al doilea acord preventiv, sa vanda participatii la o serie de companii de stat pentru cresterea eficientei si reducerea deficitului bugetar.

Guvernul nu a stabilit o tinta pentru veniturile din privatizari si programul a fost intarziat de temeri privind pierderile de locuri de munca si de riscul ca vanzarea "argintariei familiei" sa ii afecteze popularitatea inaintea alegerilor generale din 2012.

Companii precum grupul de petrol si gaze Petrom, operatorul de retele electrice Transelectrica sau operatorul conductelor de gaze Transgaz ar putea aduce randamente bune, transmite MEDIAFAX.

In cazul Petrom, de exemplu, analistii au un pret tinta pentru actiuni cu o treime mai mare decat pretul actual.

Cu toate acestea, investitorii, bancherii si analistii afirma ca cea mai mare problema o reprezinta imaginea statului roman, inflexibil, ineficient si reticent sa accepte verdictele neplacute ale pietelor si consultantilor.

"Daca situatia va ramane ca pana acum, nu se va intampla nimic important, este doar o invartire de hartii", a declarat Matei Paun, director general la compania de consultanta pentru investitii BAC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.