Toate marile banci americane au raportat profituri substantiale in trimestrul al treilea, in pofida conditiilor economice dificile, exceptie facand Goldman Sachs, care a trecut pe pierdere din cauza activitatilor de investment banking.

Trimestrul al treilea a fost marcat de o schimbare la varful clasamentului celor mai mari banci din Statele Unite in functie de active, JPMorgan devenind lider dupa ce a devansat Bank of America, care aplica un program de reduceri de locuri de munca si de vanzari de operatiuni.

Activele JPMorgan au crescut cu 1,9% in trimestrul al treilea, ajungand la 2.290 miliarde de dolari la finele lunii septembrie, in timp ce Bank of America a inregistrat un declin de 1,8%, la 2.220 miliarde de dolari.

La inceputul acestei saptamani, Wells Fargo era cea mai mare banca din SUA dupa valoare de piata.

JPMorgan a anuntat un profit de 4,24 miliarde de dolari pentru trimestrul al treilea, in scadere usoara fata de 4,42 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut, dar a depasit asteptarile analistilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.