Mediul de afaceri romanesc este mult prea corupt, iar Romania trebuie sa incerce eliminarea acestui fenomen prin "toleranta zero", pentru a reusi sa schimbe perceptia negativa a investitorilor.

De asemenea, tara noastra nu ar trebui sa mearga pe ideea ca si alte state se confrunta cu aceasta problema, a mai afirmat Steven van Groningen, presedintele CIS.

  • "Este prea corupt (n.r. -mediul de afaceri), si nu conteaza ca si in alte tari este coruptie, pentru ca Romania trebuie sa lupte pentru eliminarea completa a acestui fenomen. Trebuie sa avem toleranta zero pentru coruptie”, a raspuns van Groningen la o intrebare legata de nivelul coruptiei mediului de afaceri, conform MEDIAFAX.

El a aratat, la lansarea Cartii Albe de catre Consiliul Investitorilor Straini (CIS), ca mai importanta chiar decat gradul de coruptie dintr-o tara este perceptia negativa din partea investitorilor straini.

  • "Romania este preceputa ca fiind corupta si are efect asupra investitorilor si de aceea este foarte important sa aratam ca facem pasi vizibili in lupta impotriva coruptiei. Nu trebuie sa conving pe nimeni din aceasta sala ca exista coruptie in Romania, e de ajuns sa iasa pe strada si se poate convinge singur", a adaugat van Groningen.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.