Piata telecom se va mentine pe un trend crescator pe termen mediu si lung pentru ca nevoia de comunicare este una elementara, iar Internetul va fi vectorul principal al dezvoltarii, a declarat directorul general al Cosmote Romania, Stefanos Theocharopoulos.

Theocharopoulos a afirmat ca, in Romania, raportul calitate/pret al serviciilor de acces la Internet este foarte bun in raport cu alte piete din regiune.

  • "La nivelul pietei, vitezele de acces la Internet sunt ridicate atat pe partea fixa, cat si pe mobil. Exista o mare cerere pentru servicii de acces la Internet cu viteze foarte ridicat, iar operatorii reusesc sa furnizeze aceste servicii la un pret accesibil pentru foarte multi consumatori", a spus Theocharopoulos, conform MEDIAFAX.

Intrebat daca Deutsche Telekom, care controleaza indirect Cosmote Romania si Romtelecom, va aduce brandul grupului pe piata romaneasca in urmatorii cinci ani, Theocharopoulos a afirmat ca astfel de operatiune trebuie foarte bine gandita.
  • "Cosmote este un brand care creste in fiecare zi, iar Romtelecom este un brand bine ancorat in constiinta romanilor. Toata lumea il cunoaste, chiar daca unii il iubesc, iar altii il urasc", a spus seful operatorului.

In opinia lui Theocharopoulos, o companie telecom trebuie sa ramana in acest domeniu, sa fie un mediu de transmitere a informatiilor, si sa nu intre pe piata serviciilor de continut.

"Operatorii creeaza mediul de transmitere a informatiilor, a continutului. Nu cred ca este in beneficiul operatorilor sa intre in acest business", a spus Theocharopoulos.

El a adaugat ca venitul mediu pe utilizator la nivelul industriei telecom a ramas stabil, in ciuda dificultatilor cu care s-au confruntat operatorii telecom.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.