"In urma cu un an, cu acelasi prilej, spuneam ca nu stiu sa-mi masor averea. Acum stiu si mai putin pentru ca volatilitatea in care traim schimba aceste clasamente zilnic. Lumea este in schimbare. Traim intr-un moment in care nu stim cum va arata lumea maine", a spus Dinu Patriciu la lansarea topului Forbes 500 Miliardari.

Iata ce a declarat cel mai bogat roman, stapan peste o avere de 2,1-2,2 miliarde de euro.

  • 1. Moneda euro nu face decat sa impiedice cresterea economica in Europa

“Moneda unica e o idee politica, nu este un instrument economic viabil. N-avea cum sa concureze cu dolarul. Astazi, euro este volatil in raport cu dolarul”, scrie Wall-Street.ro.

Dinu Patriciu a explicat ca moneda politica - euro -, izvorata din cresterea naturala a birocratiilor, nu face decat sa impidice cresterea economica in Europa.

  • 2. Romania are o structura a sistemului financiar extrem de simplista

"Romania are, din pacate, o structura a sistemului financiar extrem de simplista. Nu are institutii de credit locale, care sa dea credite la firul ierbii (...) ori aceasta deficienta vine din legea bancara. O iesire din criza presupune masuri extrem de hotarate".

Omul de afaceri Dinu Patriciu a explicat ca in tarile avansate, precum Anglia, exista organisme care reglementeaza intreaga piata financiara, dar care sunt separate de banci.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.