Directorul SRI, George Maior, a declarat ca amenintarile cibernetice trebuie prevazute de legislatia referitoare la competentele SRI, el precizand ca acest fenomen nou afecteaza cetatenii romani.
  • "Suntem intr-o faza noua, in acest secol 21, de amenintari si vulnerabilitati si riscuri la adresa securitatii nationale, pe care incercam sa le tratam si din perspectiva legislativa si a competentelor serviciului. SRI nu are competenete de initiativa legisaltiva si eu apreciez orice initiativa legislativa care vine in adaptarea vechilor legi ale securitatii la aceste noi fenomene. De exemplu, avem fenomene noi legate de amenintari cibernetice, pe care le vedeti cu totii, sufera cetatenii romani din acest punct de vedere", a spus Maior, conform MEDIAFAX.

El a precizat ca legislatia referitoare la securitate nationala nu prevede si apararea cibernetica.

  • "Chiar azi un adjunct al meu semneaza la NATO un protocol de cooperare pe aparare cibernetica, aceste lucruri nu sunt prevazute in vechea legislatie, nu aveau cum sa fie prevazute, ca nu era o problema in anii '90. Avem probleme cu infrastructuri critice, deci noi amenintari care trebuie cumva precizate in legislatia care trebuie adaptata la aceste amenintari", a spus Maior.

Directorul SRI, George Maior, a fost audiat, marti, de Comisia de control a activitatii SRI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.