Ministrii Finantelor si guvernatorii bancilor centrale din statele G20 au cerut Europei sa prezinte, la summit-ul UE de la sfarsitul saptamanii viitoare, un plan complet, decisiv de rezolvare a crizei datoriilor de stat, care ameninta economia globala.

Cu o retorica neobisnuit de directa, liderii financiari ai Grupului celor mai mari 20 de economii ale lumii au aratat, la reuniunea pregatitoare de sambata, ca asteapta ca summit-ul Uniunii Europene de weekendul viitor sa "abordeze decisiv problemele actuale, printr-un plan complet".

Liderii G20 se vor reuni pe 3-4 noiembrie, la Cannes.

Ministrul francez al Finantelor, Francois Baroin, care a prezidat intalnirea de sambata de la Paris, a aratat ca Germania si Franta, cele mai puternice tari din UE, sunt pe cale sa agreeze un plan de reducere a datoriilor Greciei, de impiedicare a contagiunii catre alte tari din zona euro si de protejare a bancilor europene.

Reprezentantii tarilor din afara zonei euro prezenti la summit-ul de sambata au tinut sa sublinieze efectele negative deja resimtite de economiile lor din cauza crizei din Europa si au aratat ca liderii europeni trebuie sa actioneze urgent.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.