Romania trebuie sa devina exportator de produse alimentare, dar mare parte dintre acestea ar trebui mai intai prelucrate, a declarat ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara.

"Romania trebuie sa fie exportator de produse alimentare si trebuie sa satisfaca si securitatea alimentara nationala", a spus Tabara, conform MEDIAFAX.

El a adaugat ca in afara de cereale si plante tehnice, care au inregistrat productii importante in acest an, trebuie dezvoltata si productia zootehnica.

Ministrul a vorbit si despre potentialul pe care il are Romania in domeniul cultivarii de plante tehnice si despre productia record de 1,8 milioane de tone la floarea soarelui.

"In urmatorii ani, obiectivul va fi exportarea plantelor tehnice prelucrate. Valorificarea agriculturii inseamna de la Dunare pana in varful muntilor Fagaras", a mai spus Tabara, care crede ca transferul de terenuri catre nerezidenti ar fi o "mare greseala".

  • Tabara: Capacitatea de depozitare a cerealelor trebuie sa creasca la 22-25 de milioane de tone

De asemenea, Romania are nevoie de o capacitate de depozitare a cerealelor de 22-25 milioane de tone, cu 40-55% mai mare fața de cea din prezent, de 16 milioane de tone, a declarat ministrul de resort Valeriu Tabara.

"Avem in constructie, prin PNDR, depozite care totalizeaza o capacitate de stocare a cerealelor de 2,7 milioane de tone. Capacitatea de stocare existenta este de 16 milioabe de tone", a spus Tabara.

El a adaugat ca Romania are nevoie de o capacitate de stocare a cerealelor de 22-25 milioane de tone.

Ministrul a precizat ca cele mai multe capacitati de stocare sunt in constructie in porturile de la Dunare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.