Parlamentul slovac a respins in primul vot extinderea Fondului European de Stabilitate Financiara (EFSF), Slovacia fiind ultima tara dintre cele 17 state din Zona Euro care trebuia sa ia o decizie in acest sens.

Votul pune sub semnul intrebarii acordarea celui de-al doilea pachet de finantare pentru Grecia. Statul elen urmeaza sa primeasca 8 miliarde de euro de la UE si FMI in luna noiembrie.

Dintre cei 150 de membri ai Parlamentului, 55 au fost in favoare, 9 impotriva, iar marea majoritate a membrilor legislativului au fost absenti sau nu au votat, scrie EuObserver.com.

Totusi, partidul din opozitie, Smer, a afirmat ca ar putea solicita o noua runda de vot daca actualul Guvernul se va desfiinta si vor avea alegeri anticipate.

“Slovacia trebuie sa creeze conditii politice care sa permita un vot pozitiv pentru extinderea Fondului European de Stabilitate Financiara cat mai rapida”, a declarat Herman Van Rompuy, seful Consiliului European.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.