Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca Romania va fi obligata, din cauza situatiei externe, sa isi modifice prognoza de crestere economica pentru anul viitor, dar si-a exprimat speranta ca aceasta nu va fi modificata "prea mult.

"Pentru 2012 am avut o prognoza de crestere economica discutata cu FMI intre 3,5 si 4 la suta. Sigur ca ce se intampla pe pietele financiare, ce se intampla in celelalte tari, ne afecteaza si pe noi. Exportul se face in Spania, Italia, Franta, care au probleme, iar iesirea din recesiune s-a bazat in mare masura pe export. Vom fi obligati sa revizuim prognoza de crestere economica si sa speram ca nu prea mult", a spus Ialomiteanu, potrivit Wall-Street.ro.

De asemenea, el a mai precizat ca daca anul viitor exteriorul nu ne furnizeaza vesti bune, sa mergem pe politica de investitii, sa avem o crestere sustenabila, nu se va pune in pericol politica de investitii pentru a veni cu masuri populiste, chiar daca este an electoral. "Daca nu vom reusi sa revenim cu salariile in 2012 sau procentul va fi mai mic, acest procent va fi datorita politicii sanatoase a Guvernului Boc de a da bani pentru investitii", a mai declarat ministrul Finantelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.