Leul a ajuns in 11 octombrie 2011 la pretul de 4,3312 RON fata de euro, cursul fluctuand pe plus cu 2,59 bani fata de ziua de ieri.

In raport cu francul elvetian, moneda nationala a anuntat un curs de 3,5015 lei/franc, urmand trendul de crestere a pietei, cu 2,44 bani peste nivelul de luni, de 3,4771 lei/franc.

Aceeasi depreciere lenta a fost suferita de leu si in raport cu moneda americana. Pretul de referinta a crescut cu 1,15 bani, de la 3,1738 lei/dolar la 3,1853 lei/dolar.

  • Ce a determinat aceasta evolutie?

Principalul motiv pentru aceasta depreciere usoara suferita de moneda nationala si de apreciere a euro in raport cu principalele monede ale tarilor din regiune, este asteptarea votului din Parlamentul slovac pentru ratificarea acordului de extindere si consolidare a Fondului European de Stabilitate Financiara. Tensiunea jucatorilor este amplificata, de asemenea, de temerile ca acordul ar putea sa nu fie aprobat.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.