Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a trimis la Banca Nationala a Romaniei 60 de propuneri cu privire la noul regulament de creditare a persoanelor fizice, din care BNR a acceptat 33 de recomandari la nivel tehnic, decizia finala urmand a fi luata la intalnirea Consiliul de Administratie al bancii centrale, a precizat Radu Ghetea, presedintele ARB.

"Intre comunicatea bancara si BNR nu pot exista intotdeauna puncte de vedere care sa mearga in aceeasi directie. Bancile comerciale desfasoara o activitate care are ca scop ca final profitul, in timp ce o banca centrala are alte principii, printre care supravegherea din punct de vedere prudential a activitatii institutiilor de credit. Noi vrem sa gasim explicatii impreuna. O sa apara un regulament privind creditarea persoanelor fizice in care sper sa fie cuprinse si o serie din propunerile noastre", a declarat Ghetea, citat de Wall-Street.ro.

Acesta a spus ca in urma discutiilor purtate cu reprezentantii BNR se indica faptul ca exista o deschidere din partea bancii centrale pentru a nu opera modificari in ceea ce priveste creditele ipotecare si imobiliare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.