S-a gandit cineva pana acum ca Steve Jobs, parintele Apple si inovatorul vizionar care a revolutionat tehnologia contemporana, a schimbat complet si modul in care cheltuim banii de zi cu zi?

In decursul a zeci de ani de inovare, Jobs a schimbat la americani, in principal, si apoi in intrega lume, forma de relationare a oamenilor cu finantele, modificand complet obiceiuri precum felul in care achizitionam din magazine sau cum ne raportam la venitul realizat.

In anul 2007, anul in care Apple a lansat pe piata primul produs iPhone, omenirea cel putin auzise de ceea ce inseamna online banking. Odata cu aparitia aplicatiilor iPhone, piata de profil s-a dezvoltat rapid, modificand astfel si modul in care oamenii isi gestionau veniturile, scrie dailyfinance.com. De ce sa mai ascunzi banii sau CEC-urile sub saltea cand existau aplicatii care faceau asta, transferand bani in fonduri, platind facturi, verificand solduri ale conturilor? Iar explicatia este buna. Timpul era castigat de partea utilizatorilor, iar iPhone avea doar de castigat.

Cercetarile recente arata ca, odata cu anul 2009, serviciile bancare on-line au devenit o modalitate preferata de banci in a atrage clienti catre institutiile financiare in fiecare zi, prin diferite motive de interactiune cu aceasta, in mediul online. Studiul dat publicitatii arata ca 62% dintre cei intervievati, prefera forma de online bancking, in timp ce doar 1% raman fideli variantei de corespondenta prin telefon.

De asemenea, incepand cu acest an, Capital One (COF) a dat publicitatii o cifra de crestere cu 450% a celor ce isi acceseaza conturile online, sau isi instaleaza diferite aplicatii pe iPhone sau smartphone-uri pentru a folosi aceste servicii.

In concluzie, serviciile si aplicatiile Apple au ajutat la crearea unui nou ecosistem economic si de consum, oferind si lansand posibilitatea efectuarii de microplati. De la cumpararea cu 9,99 dolari a unui ebook, cei 99 de centi dati pe o melodie sau un joc de pe iTunes, pana la cei 2,99 dolari platiti pe o cafea Starbucks, numarul de astfel de microplati este in continua crestere.

Citeste si:
Black Friday 2019 la produse Apple - iPhone, iPad, Apple Watch
Black Friday 2019 la produse...

Si chiar daca, poate, toate aceste gadgeturi ne-au impins usor catre un consum mai mare, iPhone a venit in intampinarea celor cu nevoi deosebite, lansand aplicatii de monitorizare si veridicare a bugetelor personale, transformandu-se in propriul contabil.

"Apple a schimbat modul in care oamenii relationeaza cu banii, in bine", a declarat Ken Sun, leaderul departamentului care se ocupa aplicatia iPhone de gestionare a bubetelor personale si detinatorul site-ului Mint.com. "Mintea umana este plina de greseli si erori. Acum avem un observator impartial in ajutor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.