Steve Jobs a lasat in urma o avere estimata de Forbes la 7 miliarde de dolari, formata in principal din actiuni Apple si Walt Disney, insa nu este inca sigur cum va fi impartita mostenirea intre cei patru copii, sotie si sora.

Steve Jobs era casatorit, din 1991, cu Laurene Powell, cu care a avut trei copii - un baiat si doua fiice, Reed (in varsta de 20 de ani), Erin (16 ani) si Eve (13 ani).

Jobs mai avea insa o fata dintr-o relatie anterioara cu Chrisann Brennan, Lisa Brennan-Jobs, in varsta de 33 de ani.

Emblematicul cofondator si lider al Apple a mai lasat in urma o sora, pe Patti Jobs, dar si numerosi prieteni si rude mai indepartate, informeaza MEDIAFAX.

Averea sa a fost evaluata in septembrie de Forbes la 7 miliarde de dolari, atribuita muncii depuse la dezvoltarea Apple si a studiourilor de animatie Pixar.

Totusi, cea mai mare parte din avere este reprezentata de actiunile dobandite la Walt Disney Co dupa vanzarea Pixar catre grup. Participatia lui Jobs la Disney este evaluata la 4,4 miliarde de dolari.

El avea anul trecut 5,426 milioane de actiuni Apple, care ar valora peste 2 miliarde de dolari la pretul de la inchiderea sedintei bursiere de miercuri de la New York.

Jobs ocupa locul 110 in topul Forbes al miliardarilor lumii, pozitia 34 in topul celor mai bogati americani si locul 17 in clasamentul Forbes al celor mai puternici oameni din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.