Unii competitori din cursa pentru adjudecarea Filialei Electrica Muntenia Sud incearca sa rescrie regulile, solicitand prelungirea termenelor in vigoare, potrivit lui Amir Ghoreishi, vicepresedinte senior al EnBW, a treia mare companie de energie din Germania. EnBW este printre cei 10 competitori, la care se adauga Enel (Italia), AES (SUA), CEZ (Cehia), E.ON si RWE (Germania), Union Fenosa (Spania), EVN (Austria), Gaz de France si Iberdrola (Spania).

CALENDAR

"Consideram ca, desi termenele sunt foarte stranse, vom prezenta la timp atat documentul de pozitie (la 18 noiembrie), cat si cea mai buna oferta ferma (23 decembrie)", a declarat ieri Ghoreishi, adaugand ca, recent, reprezentantii unuia dintre concurenti nu au folosit sala de date, pentru ca in tara respectiva era zi libera. Ghidurile turistice spun ca, in Italia, ieri a fost "ziua tuturor sfintilor". Pe de alta parte, oficialul EnBW a spus ca aceasta "va face miscarea potrivita la timpul potrivit si in sectorul de generare de energie. Chestiunea Unitatii 3 de la Centrala de la Cernavoda merita sa fie examinata de EnBW", a mai precizat Ghoreishi.

Pentru ca deserveste Capitala, judetele Ilfov si Giurgiu, cu o densitate mare de clienti, Electrica Muntenia Sud este considerata "perla coroanei" energetice romanesti, fiind scos la vanzare un pachet de 50% din actiuni, castigatorul urmand sa majoreze capitalul social pana la o detinere de 67,5%.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.