Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, a declarat marti ca, din punct de vedere tehnic, Romania este pregatita sa faca rapid tranzitia la televiziunea digitala terestra, iar acest proces ar urma sa se produca in cateva luni, in functie de mai multe acte normative noi care sunt in curs de avizare.

Valerian Vreme a fost prezent la International Digital Forum 2011, un eveniment dedicat industriei televiziunii digitale, care se desfasoara marti si miercuri la Bucuresti.

In acest context, Valerian Vreme a spus ca, din punct de vedere tehnic, Romania este pregatita sa faca trecerea la televiziunea digitala terestra, insa aceasta depinde de aprobarea unor acte normative pe care Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale le-a elaborat si care, in prezent, sunt in curs de avizare la diverse ministere.

"Romania este pregatita sa faca o tranzitie rapida, dar trebuie sa asteptam cadrul legal. A mai fost o strategie care a fost modificata, am purtat discutii / negocieri la fiecare institutie implicata (in procesul de tranzitie la tehnologia digitala, n.r.). Din punct de vedere al calendarului, in functie de avizele pe care le luam de la celelalte ministere, suntem pregatiti ca, in cateva luni, sa facem aceasta tranzitie", a spus Valerian Vreme, citat de MEDIAFAX.

Vreme nu a precizat care sunt actele normative aflate in curs de avizare.

Totusi, declaratiile lui Valerian Vreme vin dupa ce, in luna mai a acestui an, Catalin Marinescu, presedintele ANCOM, a declarat ca tranzitia la televiziunea digitala terestra dureaza mai mult decat si-ar fi dorit Autoritatea, precizand insa ca, la momentul respectiv, erau pe circuitul de avizare doua proiecte de acte normative prin care ar putea fi demarat procesul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.