Miliardarul chinez Jack Ma, presedinte al companiei Alibaba, la care Yahoo! are o participatie de 40%, a declarat ca ar fi foarte interesat de achizitia grupului american, care se confrunta cu stagnarea veniturilor si declinul cotei de piata, transmite Bloomberg.

Ma a afirmat ca a discutat cu Yahoo! si alti eventuali cumparatori, fara sa-i numeasca pe acestia.

"Suntem foarte interesati de Yahoo pentru ca Alibaba este o companie importanta pentru Yahoo, iar Yahoo este foarte importanta pentru noi", a afirmat miliardarul chinez dupa ce a fost intrebat daca ar cumpara compania, potrivit MEDIAFAX.

"Exista foarte multi investitori interesati si discutam si cu acestia", a spus Ma in timpul unui eveniment desfasurat la Universitatea Stanford din SUA.

Conducerea Yahoo a anuntat anterior ca o serie de consultanti au transmis interesul "mai multor parti". Relatia miliardarului chinez cu Yahoo i-ar putea asigura acestuia un avantaj in realizarea unei tranzactii, afirma Brett Harris, analist la compania americana Gabelli & Co.

"Ar fi logic sa fie implicata Alibaba, avand in vedere ca Yahoo are o participatie atat de mare. Actionarii Yahoo sunt acum atat de dezamagiti incat ar considera binevenit orice cumparator", a spus el.

Un purtator de cuvant al Yahoo! a refuzat sa comenteze.

Compania Alibaba este prezenta pe piata serviciilor de comert online din China.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.