Politicienii au pierdut controlul crizei economice, iar pietele financiare imping lumea in depresiune, a afirmat miliardarul american George Soros, cerand Europei sa infiinteze o Trezorerie comuna, sa-si recapitalizeze bancile si sa protejeze bancile vulnerabile, transmite Reuters.

Cel mai important pas pe care Europa il poate face pentru a evita o depresiune globala este "ridicarea unei protectii impotriva contagiunii unui posibil faliment al Greciei", a spus Soros, conform Wall-Street.

"Deoarece un tratat european pentru infiintarea unei Trezorerii comune ar avea nevoie de prea mult timp, in acesta perioada statele membre ar trebui sa apeleze la Banca Centrala Europeana (BCE) pentru a umple acest vid. Atat bancile cat si obligatiunile unor tari precum Spania si Italia trebuie protejate. Pentru a reduce presiunea asupra obligatiunilor guvernamentale ale unor state precum Italia, BCE ar trebui sa scada rata de discount", a scris miliardarul intr-un articol pentru cotidianul Financial Times.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.