Grupul IBM a depasit Microsoft ca valoare de piata pentru prima data din 1996 si a urcat pe pozitia a doua in lume in randul celor mai valoroase companii din IT, dupa Apple, transmite Bloomberg.

Evolutia indica schimbarile din industria IT, inclusiv scaderea importantei computerelor personale.

Valoarea de piata a IBM a urcat joi la 214 miliarde de dolari, in timp ce Microsoft a coborat la 213,2 miliarde de dolari.

La nivel global, IBM este a patra companie ca valoare.

Directorul general al IBM, Sam Palmisano, a vandut afacerile din domeniul PC-urilor in urma cu sase ani pentru a se concentra asupra serviciilor si a furnizarii de software pentru companii. Desi Microsoft si-a extins operatiunile pentru a include jocuri si publicitate, obtine cele mai importante venituri pentru programele Windows si Office, destinate PC-urilor, transmite MEDIAFAX.

Actiunile IBM au urcat cu 22% in acest an, in timp ce Microsoft a scazut cu 8,8%.

Apple a depasit in acest an Microsoft si a ajuns la o capitalizare de 362,1 miliarde de dolari, fiind cea mai valoroasa companie din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.