Romania a decis ca este momentul sa relanseze exploatarea resurselor abundente de aur si cupru, in special fiindca pretul mare al metalelor permite solicitarea unor redevente mai mari si atragerea unor investitii occidentale vitale.

Intre proiectele avute in vedere se afla cel de la Rosia Montana, al companiei canadiene Gabriel Resources, care ar cea mai mare exploatare deschisa de aur din Europa, si privatizarea companiei miniere Cupru Min Abrud, scrie Wall-Street.ro.

Presedintele Traian Basescu, un sustinator al acestor afaceri si cu o influenta majora in coalitia aflata la guvernare, cere guvernului sa aprobe proiecte care sa creasca locurile de munca si vrea majorari de taxe pentru majorarea veniturilor bugetare, dupa doi ani de recesiune, se arata in articol.

Ministerul de Finante a propus un proiect de lege prin care sa fie majorate redeventele pentru extragerea metalelor pretioase si a cuprului, de la 4% la 6%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.