Cancelarul german a declarat ca intrarea Greciei in incapacitate de plata ar "distruge" increderea investitorilor in zona euro si ar putea declansa un efect de contagiune similar celui propagat in 2008 de falimentul Lehman Brothers.

"Trebuie sa luam masuri pe care le putem controla. Ceea ce nu putem face este sa distrugem increderea tuturor investitorilor si sa ajungem intr-o situatie in acre acestia ar spune ca daca am facut asta pentru Grecia, vom face acelasi lucru pentru Spania, Belgia sau orice alta tara. Atunci, nimeni nu isi va mai baga banii in Europa", a afirmat cancelarul german, potrivit MEDIAFAX.

Intr-un interviu de o ora cu un cunoscut realizator de talk show-uri din Germania, Merkel a afirmat ca se bazeaza pe analiza Fondului Monetar International (FMI) cand evalueaza modul in care trebuie abordate problemele Greciei.

Astfel, cat timp FMI este convins ca datoria de stat a Greciei este sustenabila, Merkel va sustine aceasta pozitie, a aratat ea.

Cancelarul german s-a aratat totodata "consternata" de lipsa de progres a G20 in privinta unui consens pe reglementarea bancilor si rezolvarea problemei "too big to fail", a grupurilor financiare atat de mari si complexe incat guvernele si economia globala nu isi pot permite sa le lase sa se prabuseasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.