Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, si secretarul de stat belgian pentru Mobilitate, Etienne Schouppe, au semnat joi, un memorandum de colaborare in transporturi, care prevede inclusiv modernizarea Garii de Nord din Bucuresti.

Acordul a fost semnat in prezenta premierului Emil Boc si a prrim-ministrului belgian, Yves Leterme, scrie MEDIAFAX.

Memorandumul stabileste procedurile de cooperare in domeniul lucrarilor de infrastructura pentru modernizarea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de transport in zona Bucuresti, incluzand Gara de Nord.

Boc a aratat ca Gara de Nord este cea mai importanta statie de cale ferata din cadrul sectoarelor romanesti ale coridoarelor pan-europene de transport feroviar IV si IX si a indemnat oamenii de afaceri din Belgia sa continue sa investeasca in Romania.

Premierul Belgiei a aratat la randul sau ca s-a intalnit, la sediul ambasadei din Bucuresti, cu reprezentantii a 25 de companii belgiene prezente in Romania, iar acestea, in ciuda unor probleme, doresc sa isi extinda afacerile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.