Desi piata muncii in Statele Unite si economia intregii lumi se confrunta cu dezechilibre si perspective sumbre, un studiu arata ca cea mai mare retea de socializare si cel mai nou mijloc de comunicare si marketing, Facebook, are o forta incomparabila de sustinere a mapamondului, putand crea o economie prospera in jurul valorii retelei sociale.

Un raport al Universitatii din Maryland arata ca "Facebook App Economy" a creat cel putin 182 de mii de noi locuri de munca si a contribuit cu peste 12,19 miliarde de doari in salarii si beneficii pentru economia SUA.

Conform aceluiasi studiului citat de techcrunch, Facebook a generat joburi atat in mod direct cat si indirect, enumerand aici industria aplicatiilor dezvoltata de cea mai mare retea de socializare din lume sau locurile de munca create in alte sectoare tangente ecosistemului Facebook.

Pana in prezent, 2,5 milioane de site-uri fac parte din universul Facebook, in timp ce utilizatorii retelei instaleaza zilnic peste 20 milioane de aplicatii. In fiecare luna, mai mult de 250 de milioane de oameni se angajeaza la site-uri externe retelei, iar joburi ca "social media developer" au fost infiintate odata cu amploarea pe care au generat-o acest mijloc de comunicare si marketing.

De asemenea, pe plan intern, Facebook este cunoscut ca motor al fortei de munca, folosind si angajand peste 2.000 de oameni, numarul acestora fiind in continua crestere.

  • Jocurile, platforma de facut bani

Pe langa ""Facebook App Economy", celebrele jocuri Farmville sau Mafia Wars ce au isterizat Facebook-ul sunt adevarate masinarii de facut bani si creat locuri de munca: Un exemplu concret este cazul jocului Playfish, dezvoltat de angajatii retelei de socializare, si care a fost cumparat de compania EA pentru 300 milioane dolari, sau jocul Playdom care a fost cumparat de Disney pentru 763.2 milioane dolari, scrie blog.games.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.