Autoritatile de la Beijing au in plan sa devanseze Londra si sa construiasca cel mai mare aeroport din lume. Acesta va avea o capacitate de pana la 200 de milioane de pasageri pe an si o suprafata egala cu cea a Insulelor Bermude.

Megaconstructia i-a alarmat deja pe militantii pentru protectia mediului, care declara ca viitorul aeroport va contribui la problemele de mediu pe care tara deja le are, scrie theguardin.co.uk.

Insa, in ciuda acestor avertizari, lucrarile au demarat deja. Aeroportul se va afla la 50 de kilometri de centrul capitalei Beijing. Aeroportul va avea noua piste, dar una dintre ele va fi folosita numai de armata chineza, si va putea servi pana la 200 de milioane de pasageri anual. Spre comparatie, cel mai aglomerat aeroport din SUA, Hartsfield-Jackson din Atlanta serveste intre 80 si 90 de milioane de pasageri pe an.

Aeroportul ar trebui sa devina functional in 2015.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.