In era austeritatii care domina Europa, Italia spune "ciao dolce vita", in conditiile in care Camera inferioara a Parlamentului ar putea aproba un plan de masuri de consolidare a bugetului, revizuit in mai multe randuri de guvernul Berlusconi, relateaza Financial Times, citat de Mediafax.

Planul de 54 de miliarde de euro, un mix de majorari de impozite si reduceri de cheltuieli menit sa echilibreze bugetul pana in 2013, a fost conceput sub presiunea puternica a Bancii Centrale Europene (BCE), care a cerut Italiei masuri ferme pentru reducerea datoriilor publice.

Pentru a accelera trecerea programului, Guvernul a cerut votul de incredere al Parlamentului, care ar trebui sa fie obtinut fara probleme, avand in vedere majoritatea de centru-dreapta din Camera, potrivit Reuters.

Masurile, aprobate deja de Senat, includ majorarea cu un punct a TVA, cresterea varstei de pensionare pentru femei si o taxa speciala destinata companiilor din energie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.