Familia a doua fetite, una decedata, iar cealalta ranita grav in urma unui accident rutier, a primit, printr-o decizie judecatoreasca, cea mai mare despagubire RCA din Romania. Pentru ca soferul vinovat era asigurat pentru raspundere civila, compania care a emis polita a fost obligata sa achite integral despagubirea.

In urma cu cateva luni, o companie de asigurari din Romania a platit o dauna care are toate sansele sa fie cea mai mare din istoria asigurarilor din tara noastra pe segmentul Raspundere Civila Auto: peste 4 milioane de lei, informeaza Capital.

Este vorba despre o despagubire in valoare de 1 milion de euro achitata de Ardaf in urma unui proces civil. Pana acum, potrivit datelor oficiale emise de Uniunea Nationala a Asiguratorilor si Reasiguratorilor din Romania era o despagubire de aproximativ 450.000 de dolari plus o renta lunara de 1.200 de euro acordata unei femei de 19 ani ramasa paralizata in urma unui accident rutier, scrie realitatea.
  • Povestea tragica s-a petrecut in orasul Stefanesti din judetul Arges. Soferul a accidentat doua fetite care se jucau, nesupravegheate, pe o alee intre blocuri. Una dintre fetite a decedat in urma impactului, iar cea de a doua a ramas cu grave afectiuni fizice si psihice. In Romania, acoperirea maxima a politelor RCA pentru vatamari corporale si deces este de 2,5 milioane de euro.

Este de mentionat faptul ca, in Romania, acoperirea maxima a politelor RCA pentru vatamari corporale si deces este de 2,5 milioane de euro. Companiile au dreptul de a actiona in instanta la randul lor posesorul politei insa nu inainte de a plati catre victima sau familia acesteia despagubirea decisa de instante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.