Costurile totale induse de infractiunile informatice la nivel mondial la 114 miliarde de dolari pe an, mai mult decat valoarea combinata a pietelor globale de marijuana, cocaina si heroina, transmite Reuters.
Dezvoltatorul de software de securitate Symantec a aratat ca numarul adultilor care au cazut in ultimul an victima infractiunilor electronice se ridica la 431 milioane.

"In ultimele 12 luni, numarul adultilor care au fost tinta unor infractiuni online l-a depait de trei ori pe cel al ilegalitatilor offline. Cu toate acestea, mai putin de o treime dintre respondentii participanti la un sondaj considera ca au sanse mai mari sa cada victima crimelor electronice decat celor traditionale in urmatorul an", se arata in studiu, citat de MEDIAFAX.

Cele mai probabile tinte sunt barbatii cu varste cuprinse intre 18 si 31 de ani care navigheaza pe internet de pe telefonul mobil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.