Odata cu venirea toamnei, companiile din Romania au crescut cererea de personal, cei mai cautati fiind potentialii angajati din domeniile IT, bancar, si productie auto. Cu toate acestea, angajatorii prefera sa mai astepte decat sa recruteze pe oricine in pozitii cheie, potrivit Trenkwalder.

"Dupa perioada de vara, toamna vine cu o cerere in crestere pe segmentul recrutare – cerere ce tine cont de cele doua conditii mentionate anterior: deficit de candidati de calitate, respectiv timpi mai lungi de selectie”, a declarat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder, una dintre principalele companii de HR si recrutare din Romania.

Astfel, recrutarile vizeaza preponderent potentialii angajati in domeniul IT, unde sunt cautati programatori pe diverse platforme. De asemenea, domeniul bancar recruteaza masiv de la reprezentanti de vanzari pana la directori de sucursale si de regionale, in timp ce in retail cei mai cautati pentru recrutare sunt candidatii pentru pozitii de director de magazin. Angajatorii din domeniul productiei auto cauta, de asemenea, directori de productie, directori de achizitii, directori financiar-contabili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.