Banca Nationala a Elvetiei a anuntat ca va stabili o tinta a cursului de schimb la minimum 1,2 franci pe euro, pe care o va impune prin achizitia de valuta straina din piata in cantitati nelimitate, transmite Reuters, citat de Mediafax.

"Cu efect imediat, banca nu va mai accepta o rata euro/franc de sub minimul de 1,2 franci. Banca Nationala va impune acest curs minim cu determinare totala si este pregatita sa cumpere valuta in cantitati nelimitate", se arata intr-un scurt comunicat al institutiei.


Referinta BNR pentru francul elvetian a scazut astazi cu 7,3%, la 3,5344 lei/franc, astfel ca leul a inregistrat cea mai ampla apreciere in raport cu francul si a atins cel mai redus nivel din ultimele doua luni, ca urmare a intaririi euro in raport cu francul dupa anuntul bancii centrale a Elvetiei, scrie mediafax.ro

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a publicat o rata de schimb de 3,8133 lei/franc, cu 27,89 bani peste cursul de marti.

Principalul indice al bursei elvetiene a crescut puternic in urma anuntului, urcand cu 3,5%, informeaza ZF. Cresterea accentuata a pietei elvetiene a propulsat pe plus si bursele europene, indicele FTSEurofirst 300 inregistrand o crestere de 1%.

O paritate mai redusa decat cea de marti a fost anuntata de banca centrala la 8 iulie, cand francul a fost cotat la 3,4792 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.