Business6 Septembrie 2011

Lectura de un minut

Clujul este judetul in care s-au construit cele mai multe locuinte in ultimii ani, potrivit unei analize realizate de Econtext, pe baza datelor furnizate de directiile judetene de statistica.

  • De cativa ani, Clujul este inima Romaniei, intrucat aici se construiesc cele mai multe locuinte (apartamente, case,vile).

In timpul recesiunii (pe care o situam intre finele anului 2008 si sfarsitul anului 2010), s-au construit 9.645 de locuinte in judetul Cluj, astfel incat numarul total al locuintelor din acest judet a ajuns la 293.265.

  • Suceava si romanii plecati in strainatate
Surprinzator, Bucuresti este de abia pe cincea pozitie in acest clasament. Pe locul doi se situeaza Ilfovul, care i-a luat fata Capitalei de ani buni. Astfel, intre 2008 si pana la finalul anului trecut, s-au realizat 8.352 de locuinte in Ilfov.

Surpriza cea mare nu este doar faptul ca Bucuresti nu se plaseaza pe primul loc. O alta supriza mare o reprezinta ocupanta locului trei. Anume, judetul Suceava!

Citeste integral pe e-context.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.