Business2 Septembrie 2011

Lectura de un minut

Ultimii ani marcati de criza financiara ce pare fara sfarsit au pus la grea incercare si au intensificat lupta gasirii unui loc de munca. Cat de multumit sunt romanii de locul de munca actual?

Un ultim sondaj ce si-a propus sa afle care este gradul de multumire al angajatilor, cu ce frecventa isi schimba jobul si ce factori ii influenteaza atunci cand decid sa caute un nou loc de munca, arata ca jumatate dintre angajatii romani nu si-au schimbat locul de munca in ultimii doi ani, in timp ce 24% si-au schimbat jobul in ultimele 6 luni.

Majoritatea se tem de risc si de schimbare, insa odata cu aparitia oportunitatilor profesionale, unele persoane isi inving teama si parasesc jobul din ultimii 5 ani si devin mai dispusi sa schimbe ceva in viata lor profesionala.

Insa, cand vine vorba de identificarea factorilor care influenteaza gradul de multumire a angajatilor, dar si nivelul de satisfactie din prezent la locul de munca, raspunsurile sunt variate: Satisfactia in munca este influentata de un cumul de factori cu impact asupra performantei in munca. Acest grad de multumire se va reflecta in mod direct si in rezultatele si performantele companiei angajatoare, intrucat un angajat satisfacut va putea fi mai performant.

Sondajele au fost efectuate la nivel national de catre site-ul de recrutare online BestJobs, pe un esantion de 5750 utilizatori.

Citeste si:
Nicusor Dan, despre sondajul PLUS
Nicusor Dan, despre sondajul...



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.