Exista premize pentru o crestere economica in jur de 3,5% in 2012, dar prognozele depind foarte mult de ceea ce se intampla in zona euro, Europa, America si alte parti ale lumii, a declarat premierul Emil Boc, care a precizat ca din cauza "turbulentelor" externe pot aparea "incetiniri".

"Exista in acest moment premizele ca mentinand ritumul reformelor, atragand investitii in Romania, imbunatatind absortia fondurilor sa asiguram, si in 2012, o crestere economica in jur de 3,5%. Evident ca depinde foarte mult de ce se intampla in zona euro, in Europa, in America si in alte parti ale lumii pentru ca aceste prognoze ale noastre sa devina certe. Spun asta pentru ca in contextul unor turbulente existente pe pietele internationale, in iunie, am avut o usoara incetinire a exporturilor si productiei industriale", a spus Emil Boc, conform MEDIAFAX.


Seful Guvernului a precizat ca Romania a luat masurile de austeritate necesare traversarii unei perioade de criza si de aceea se prognozeaza un ritm de crestere a PIB comparabil cu cel al tarilor UE.

"Guvernul, dar si institutiile externe, mizeaza pe un nivel de crestere a PIB de 1,5% in 2011 si de 3,5% in 2012, un ritm apropiat de ritmurile de crestere ale tarilor UE in contextul actual. Indeplinirea acestor prognoze depinde si de conjunctura de ansamblu din economia europeana si mondiala", a aratat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.