Business1 Septembrie 2011

Lectura de un minut

Revista Global Finance a realizat un top al celor mai buni bancheri centrali din lume in 2011, sase guvernatori primind ratingul maxim A, in timp ce, la polul opus, printre cei mai incompetenti sefi de banci centrale descoperim nume grele ale economiei mondiale.
  • Locul 10: Rasheed Mohammed Al Maraj, Bahrain
Seful bancii centrale a Bahreinul, Rasheed Al Maraj, a primit un rating B-, in contextul in care scena politica este agitata oar economia este in recesiune.

Potrivit Reuters, economia Bahreinului s-a comprimat cu 1,4% in primul trimestru din 2011, rapoartele indicand totodata ca tara a suferit de deflatie dupa criza economica din 2008.

  • Locul 9: Jean-Claude Trichet, BCE
Seful Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, a intrat in 2011 in top 10, cu o nota de B-, dupa ce in 2010 primise un calificativ maxim, A. Potrivit Business Insider, problemele in crestere ale zonei euro au determinat intrarea lui Trichet in clasamentul celor mai slabi bancheri centrali.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.