Iasiul nu a fost, cel putin pana de curand, un oras favorit pe lista companiilor multinationale care intentionau sa deschida sau sa extinda birouri in Romania.

Situatia s-a schimbat insa pe masura ce stocul de birouri a crescut, iar investitorii au inceput sa profite de numarul ridicat al studentilor si de salariile cu pana la 25% mai mici fata de Bucuresti.

Piata spatiilor de birouri din Iasi, un oras cu peste 320.000 de locuitori, se ridica in prezent la 100.000 mp, potrivit lui Dan Zaharia, office leasing manager in cadrul companiei Iulius Group, cunoscuta in special pentru dezvoltarea centrelor comerciale Iulius Mall. Stocul din Iasi reprezinta aproape 5% fata de cel din Bucuresti, insa doar in acest an in Iasi au fost livrati 25.000 mp de birouri, scrie Wall-Street.ro.

“Atitudinea investitorilor vizavi de piata de birouri din Iasi s-a imbunatatit substantial. Pana sa ajunga la negocierea chiriei, un investitor care intentioneaza sa vina in Iasi evalueaza polul de talente disponibil in oras, salariile necesare pentru atragerea acestuia si cate avioane trebuie sa schimbe ca sa ajunga aici”, spune Dan Zaharia.

Retail jobs


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.