Liderii europeni lucreaza la un "plan radical" pentru a preveni o noua criza a creditelor in Europa, Banca Centrala Europeana si Comisia Europeana luand in calcul oferirea unor garantii pentru anumite tipuri de obligatiuni emise de banci, potrivit Sunday Times, preluat de CNBC.

Fara a preciza sursele informatiilor, ziarul britanic noteaza ca mai multe banci europene nu mai au acces la finantare pe pietele internationale.

Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute la conferinta anuala a Federal Reserve de la Jackson Hole, Wyoming, ca bancile europene cu probleme trebuie recapitalizate urgent

"Evolutiile din aceasta vara au indicat ca am intrat intr-o faza noua, periculoasa. Mizele sunt clare. Riscam sa asistam la deraierea unei reveniri fragile, asa ca trebuie sa actionam acum", a afirmat Lagarde, conform MEDIAFAX.

Actiunile bancilor europene sunt in scadere de cateva saptamani, din cauza temerilor privind criza datoriilor de stat si perspectivelor economice incerte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.