Alpha Bank si EFG Eurobank sunt aproape de anunta fuziunea, urmata de o injectie de capital de 500 milioane euro, au declarat executivi ai celor doua banci, citati de Financial Times.

Fuziunea bancilor ce ocupa locurile 2 si 3 in Grecia va crea a 25-a cea mai puternica banca din zona euro, au declarat sursele.

"Consolidarea unor banci private complementare, cu sinergii substantiale si ratiuni strategice clare (...) va juca un rol vital in revenirea economica a Greciei", se arata intr-un comunicat transmis de cele doua banci, citat de MEDIAFAX.

EFG Eurobank si Alpha sunt a doua, respectiv a treia banca din Grecia.

Eurobank avea active de circa 80 miliarde euro la finele lunii martie, iar Alpha Bank detinea la aceeasi data active totale de aproximativ 64 miliarde euro.

In Romania, Alpha Bank si Bancpost (parte a grupului NBG) detin cumulat peste 9% din totalul activelor. O fuziune a operatiunilor va crea a treia banca din sistem, scrie Wall-Street.ro.

  • Noua banca va avea aproximativ 8 milioane de client in 10 tari din Europa de Sud-Est.

Depozitele cumulate vor ajunge la 80 miliarde euro, cu active totale de 150 miliarde euro.
Retail jobs

Alpha Bank a respins in februarie o fuziune cu National Bank of Greece, cea mai mare banca a tarii. Sursele au mai declarat ca si EFG a avut discutii nefinalizate despre o eventual fuziune cu NBG.

Grupul financiar elen EFG Eurobank, actionarul Bancpost a obtinut in 2010 un profit net de 15,8 milioane de euro din operatiunile desfasurate in Romania, dupa ce in 2009 a inregistrat pierderi pe plan local.

In 2009, EFG Eurobank a suportat o pierdere neta de 8,3 milioane de euro pentru operatiunile din Romania, pe fondul cresterii provizioanelor pentru creditele neperformante.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.