Actionarii companiilor listate la New York sunt cu 1.000 miliarde de dolari mai saraci in urma deciziei Standard & Poor's de a reduce pentru prima data ratingul SUA de la AAA, la AA+, iar unii investitori considera ca pierderile sunt de neinteles, transmite Bloomberg.

In timp ce indicele de referinta al bursei americane a pierdut 6,7%, adica 1.030 miliarde de dolari, de la retrogradarea din 5 august, titlurile de Trezorerie SUA au crescut pe piata secundara in cel mai accelerat ritm din ultimele 12 luni, iar guvernul american s-a imprumutat la cele mai reduse dobanzi din istorie, relateaza Wall-Street.ro.

"Unul dintre cele mai perverse lucruri la care am asistat in 25 de ani de afaceri este ca, dupa ce S&P a redus ratingul guvernului SUA, reactia investitorilor a fost sa se inghesuie tocmai in titlurile care au fost retrogradate, iesind in acelasi timp de pe actiuni fara sa se uite la pret. Cotatiile bursiere s-au decalat mult prea mult", comenteaza Kevin Rendino, money manager la fondul american BlackRock, cu active de 3.650 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.