Raiffeisen a mentinut prognoza de crestere economica a Romaniei pentru acest an la 1,5%, dar a revizuit estimarea privind avansul PIB anul viitor, de la 3,5% la 2,7%, in conditiile in care tarile din Europa Centrala si de Est incep sa resimta efectele incetinirii activitatilor la nivel mondial.

"In Romania, activitatile economice au incetinit in trimestrul doi. Productia industriala a scazut in ultimele cateva luni, iar increderea in industrie s-a redus, din cauza numarului mai mic al comenzilor", se arata intr-o analiza a Raiffeisen.

Wall-Street.ro scrie ca in conditiile in care datele economice recente din zona euro si Statele Unite alimenteaza temerile privind o noua recesiune, iar exporturile Romaniei in zona euro reprezinta 60% din total, Raiffeisen a revizuit in scadere estimarea referitoare la cresterea PIB-ului in 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.