In ciuda faptului ca existenta monedei euro este pusa sub semnul intrebarii din ce in ce mai des in ultima perioada iar francul elvetian a atins recent un nivel record, in Europa se afla in continuare cele mai scumpe orase din lume, potrivit unui studiu realizat de UBS.

  • 10. Singapore
Populatie: 5.076.700 locuitori

Singapore ocupa pozitia a zecea in topul celor mai scumpe orase din lume, respectiv locul trei in randul oraselor asiatice, potrivit Focussingapore.com.

Inchirierea unei locuinte: in centrul orasului costurile variaza de la 550 de dolari pana la 700 de dolari. In schimb, chiria pentru un apartament de trei camere poate atinge si valoarea de 4.000 de dolari, iar pentru o casa cu patru dormitoare si piscina aceasta poate ajunge si la 25.000 de dolari.

Costurile lunare pentru alimente: in jur de 100 de euro. In medie, un locuitor din Singapore cheltuie intre 10 si 15 dolari pe zi pentru hrana.

  • 9. Toronto, Canada
Populatie: 2.480.000 locuitori

O familie de patru persoane care locuieste in Toronto cheltuie in medie pe saptamana 136 de dolari pentru alimente. Costurile pentru inchirierea unei garsoniere se ridica la 850 de dolari pe luna.

  • 8. Helsinki, Finlanda
Populatie: 584.420 de locuitori

Helsinki genereaza aproximativ o treime din PIB al Finlandei. In plus, PIB per capita este de 1,5 ori mai mare decat media nationala, ceea ce face din Helsinki una dintre cele mai prospere capitale din Europa.

Costurile lunare pentru inchirierea unui apartament se incadreaza intre 500 si 2.000 de euro, in timp ce cheltuielile cu alimentele se ridica la 300 de euro pe luna, pentru doua persoane.

Citeste integral topul celor mai scumpe 10 orase din lume pe Wall-Street.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.