Pretul aurului a atins joi un nou maxim record. In acelasi timp, bursele europene au revenit pe scadere, din cauza temerilor investitorilor legate de soliditatea economiei mondiale, transmite AFP.

La ora 12:00 GMT, pretul aurului, considerat plasament sigur de catre investitori, a atins nivelul istoric de 1.816,25 dolari pe uncie.

Summitul franco-german de marti nu a reusit sa calmeze temerile din piete legate de criza datoriilor din zona euro, iar anuntul privind intentia de introducere a unei taxe pe tranzactiile financiare in Europa a amplificat declinul actiunilor.

La ora 11:00 GMT, actiunile Societe Generale erau in scadere cu 5,26%, Credit Agricole cu 4,14%, iar BNP Paribas cu 3,27%,scrie MEDIAFAX.

La Londra, titlurile Barclays au coborat cu 4,71%, iar actiunile Deutsche Borse au pierdut la Frankfurt 2,96%.

  • Toate bursele europene mari aveau la jumatatea tranzactiilor evolutii negative.

Bursa din Paris era in scadere cu 2,62%, la Frankfurt cu 3,6%, la Londra cu 2,11%, la Madrid cu 2,72%, iar la Milano cu 3,48%.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.