Versiunea iPhone 5 a telefonului de ultima generatie produs de Apple a fost falsificata in China inca inainte de lansarea modelului original si pusa in vanzare, sub numele "hiPhone 5", pe platforma de comert online Taobao, la pretul de 200 de yuani (31 de dolari), transmite Reuters.

Daca un cumparator doreste un model "mai veritabil", care sa semene intr-o masura mai mare cu modelul original al Apple, trebuie sa plateasca de patru ori mai mult, circa 800 de yuani, potrivit comerciantilor dintr-o piata de telefoane mobile din Shanghai, citati de cotidianul Forbes.com

"Uitati-va aici. Nu e acelasi lucru cu cele de 300-400 de yuani", a spus unul dintre vanzatori, indicand un telefon de 850 de yuani, scrie MEDIAFAX.

  • Cum a putut fi creat hiPhone5?

Copia "hiPhone 5" este bazata pe imagini "scapate" in presa ale modelului iPhone 5, care urmeaza sa fie lansat de Apple, scrie Wall-Street.ro

Smartphone-ul chinezesc este mai subtire si are colturi mai putin rotunjite comparativ cu modelul iPhone 4, aflat deja pe piata. Copia este foarte usoara, aproape ca o jucarie din plastic, la fel ca majoritatea telefoanelor mobile piratate, potivit cotidianului.

Statele occidentale au criticat repetat China pentru incalcarea la scara larga a drepturilor de proprietate intelectuala, dar bunurile piratate, de la ceasuri de firma la genti si software, pot fi gasite usor in magazine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.