Anul trecut cele 68 de cinematografe romanesti au avut incasari de 26,5 milioane de euro, in crestere cu circa 30% fata de 2009. Aflati care au fost cinematografele preferate de romani, potrivit datelor Consiliului National al Cinematografiei.

  • Locul 5: Reteaua Citiplex

City Cinema Management, compania care opereaza reteaua de cinematografe Cityplex, a avut anul trecut venituri de 1,06 milioane de euro (4,49 mil. lei) si a atras 380.636 de persoane.

Lantul Cityplex cuprinde trei cinematografe de tip multiplex in Brasov, Constanta si Bucuresti, acesta operand 11 sali (cate patru in Constanta si Bucuresti si trei in Brasov) .

  • Locul 4: Odeon Cineplex

Locul patru este ocupat de Odeon Cineplex, cinematograf din centrul comercial Polus Center din Cluj-Napoca. Anul trecut in cele opt sali ale cinematografului au vizionat filme in jur de 305.000 de persoane care au platit pe bilete 1,11 milioane de euro (4,67 mil. lei).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.