O afacere despre care toata lumea vorbeste mai mult in soapta se dezvolta cu mare succes pe timp de criza. Ne referim la videochaturi, supravegheate atent atat de agentii de politie, cat si de cei de la fortele de munca. Fetele au clienti in mare parte din Statele Unite, Canada si Australia. Foarte putini in Europa, exclus Romania.

Cand pasesti in firma nu iti vine sa crezi ca in aceste birouri fetele se ocupa cu videochatul. Afacerea ocupa un etaj intreg al unei cladiri, unde fiecare incapere are un design aparte, deloc deocheat.

Patroana plateste o chirie de 11 euro pe metrul patrat. Angajatele au un program opt ore pe zi, insa pot alege si sistemul de part-time.

Cele mai multe nu vorbesc cu nimeni despre ceea ce fac. Spun ca sunt chelnerite sau operatoare de call-center, si de aici banii.

Anunturile de angajari pentru videochat sunt nenumarate. Salariile ajung si la 2.000 de euro pe luna. Numai patronii studiourilor de videochat din Iasi spun ca la ei ar lucra in acest moment peste 2.000 de tinere, scrie Incont.ro.

Cei de la Inspectia Teritoriala si Agentia Fortei de Munca spun ca merg lunar in controale. Fetele au carti de munca, iar firmele sunt la zi cu plata impozitelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.