Societatea Euro Mediterranee Consulting (EMCT) intentioneaza sa dezvolte in Romania un lant de centre comerciale de tip mall. Primul dintre ele, situat in zona Baneasa din Bucuresti, urmeaza sa fie cel mai important centru de comert la nivel national, se arata intr-un comunicat al firmei.

Mall-ul va fi construit in apropierea drumului national 1 Bucuresti Ploiesti, in zona Aeroportului Baneasa, iar arhitectura cladirii va fi realizata de societatea britanica Chapman Taylor. "Baneasa Mall va avea 105.000 de metri patrati si va cuprinde aproape 200 de spatii comerciale, peste 3.000 de metri patrati destinati spatiilor pentru restaurante, precum si 4.000 de metri patrati pentru diferite activitati de petrecere a timpului liber. Deschiderea oficiala a mall-ului este programata pentru anul 2006", au declarat pentru Mediafax surse din piata imobiliara.

EMCT Bucuresti promoveaza si dezvolta proiecte comerciale, elaboreaza studii de piata si de fezabilitate si acorda asistenta juridica. Printre clientii firmei se numara Carrefour, Bricostore, Renault si Media Galaxy.