Curtea de Casatie din Franta a inceput o ancheta in care o va investiga pe actualul sef al FMI, Christine Lagarde, in cazul de coruptie "Tapie". Aceasta ancheta a iesit la iveala la scurt timp dupa ce Lagarde a devenit favorita la ocuparea postului lui Strauss-Kahn.

  • De unde vin aceste acuzatii?
In calitate de ministru al Finantelor, Lagarde ar fi abandonat un proces in anul 2007, intr-un litigiu privind vanzarea companiei Adidas, in 1993. Fostului ministru ii este reprosat si ca a renuntat sa conteste arbitrajul privat atribuindu-i 285 de milioane de euro lui Bernard Tapie, in 2008, relateaza evz.

Trei judecatori de la Curtea de Justitie a Frantei vor efectua ancheta, care este posibil sa dureze mai multi ani , la capatul careia se va decide daca va fi sau nu deschis un proces, informeaza realitatea.

In urma acestor acuzatii, judecatorii au hotarat ca procurorii pot incepe o investigatie in ceea ce priveste interventia fostului ministru Christine Lagarde intr-o batalie legala dintre o banca detinuta de stat si un magnat francez.

Seful FMI neaga aceste acuzatii si sustine ca arbitrajul era unica solutie intr-o disputa ce dura de mai multi ani. Nu exista referinte la vreun profit personal.

Ancheta, odata aprobata, va arunca din nou o pata neagra asupra mandatului unui sef FMI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.