Investitiile in strainatate ale companiilor din Turcia ar putea ajunge la un miliard de dolari in acest an, fiind vizate tari din Europa de Est, precum Grecia si Romania, unde turcii sunt intersati de investitii mici si medii, de 50-150 milioane de dolari, potrivit Ernst & Young Turcia.

"Ma astept la investitii de circa un miliard de dolari ale companiilor din Turcia in strainatate in acest an, prin tranzactii de 50-200 de milioane de dolari", a declarat, intr-un interviu pentru cotidianul Hurriyet, Müsfik Cantekinler, sef de departament la Ernst & Young Turcia.

Majoritatea investitiilor se vor derula in statele din regiune, mai ales in Balcani, a adaugat acesta, citat de MEDIAFAX.

Daca investitiile unor companii depasesc 200 de milioane de dolari, totalul ar putea trece de un miliard, a afirmat Cantekinler.

Investitorii turci sunt interesati in special de investitii "mici si medii", de 50-150 milioane de dolari, in tari precum Grecia si Romania, a spus el.

"De exemplu, o companie alimentara din Turcia ne-a cerut sa gasim companii europene unde sa poata investi", a adaugat specialistul Ernst & Young.

Retail jobs

Companiile turce sunt dispuse asa investeasca in strainatate in domenii precum imobiliar, ciment, materiale de cosntructii, alimentar si telecomunicatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.