Temperaturile ridicate in sezonul estival iti pot strica vacanta: cheltuieli in plus pentru intretinerea autoturismului, in special la masinile cu peste 80.000 de km sau mai vechi de 4-5 ani.

Printre cele mai costisitoare probleme care apar vara la automobile sunt supraincalzirea motoarelor si defectarea instalatiei de climatizare.

“In aceasta perioada, cele mai dese vizite la service sunt pentru verificarea sau reincarcarea instalatiei de aer conditionat. O verificare in conditiile unei instalatii functionale care are pierderi normale este in jur de 100 lei, insa daca instalatia este goala reincarcarea ajunge la 150 lei. Daca trebuie inlocuit ceva, pretul creste”, a declarat Dan Bararu, director service Radacini.

Pentru a evita supraincalzirea propulsorului este recomandat sa nu parcurgem distante lungi (peste 100 km) in plin soare fara opriri si sa rulam cu viteza constanta (pana in 130 km/h) in afara oraselor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.