Primii cinci operatori aerieni din Romania au impreuna peste 75% din numarul de zboruri saptamanale si din numarul de locuri disponibile, reiese din cifrele Anna Aero.

  • Tarom – 32,1%
Numarul de zboruri operate de pe aeroporturilor din Romania a crescut cu circa 25% anul trecut. Compania aeriana de linie Tarom ocupa locul intai pe piata romaneasca dupa frecventa numarului de zboruri efectuate saptamanal, cu o cota de piata de 32,1%. In ceea ce priveste numarul de rute operate saptamanal de pe aeroporturile romanesti Tarom este pe locul 2 dupa Wizz Air, cu 48 de rute.

  • Wizz Air – 14,6%

Romania este cea de-a doua piata ca marime pentru Wizz Air, dupa Polonia, cu 212 plecari saptamanale de pe aeroporturile romanesti. Romania a depasit Italia si Marea Britanie in ultimul an, fiind piata care creste cel mai rapid. Operatorul aerian low-cost Wizz Air ocupa pozitia a doua in Romania dupa numarul de zboruri efectuate saptamanal, cu 14,6%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.