Numarul de conexiuni la Internet a depasit inca din 2008 populatia la nivel mondial - peste sase miliarde de conexiuni (telefoane, laptopuri, PC-uri si orice alte echipamente electronice legate cu sau fara fir la reteaua globala). Impresionant, nu? Ei bine, in 2020 vom avea 50 de miliarde de astfel de conexiuni.
Estimarea apartine corporatiei Cisco Systems, cunoscuta in special pentru echipamentele de retea de calitate, dar si pentru aplicatiile aferente, potrivit go4it.

Aceasta estimare de 50 de miliarde de conexiuni difera enorm fata de previziunile din primavara anului trecut, cand Padmasree Warrior (CTO Cisco) s-a grabit sa afirme ca, pana in 2013, numarul conexiunilor la Internet va atinge pragul de un trilion (o mie de miliarde!).

Consideram totusi ca aproximarea de 50 de miliarde este mai aproape de realitate si ne sustinem afirmatia prin raportarea la numarul populatiei, scrie Read Write Web.

Ca sa avem o mie de miliarde de conexiuni, cei aproximativ 8 miliarde de oameni (cati vom fi in 2013), ar trebui sa avem fiecare cate 125 de dispozitive conectate la net - ceea ce este imposibil.

In cazul estimarii de 50 de miliarde, presupunand ca in 2020 vom fi aproximativ 13-14 miliarde, inseamna ca vom avea in medie cam patru dispozitive cu care vom naviga pe Internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.