Lucrarile la autostrazile de pe Coridorul IV intre Nadlac si Sibiu vor incepe in aceasta toamna si vor fi finalizate in 2013 si 2016, a declarat marti, la conferinta "Mediafax Talks About Transport & Logistics", Eusebiu Pistru, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.
"In perioada septembrie-octombrie vom incepe lucrarile la majoritatea tronsoanelor dintre Nadlac si Sibiu, iar firmele trebuie sa ne prezinte la sfarsitul lunii proiectele pe care le-au pregatit", a spus Pistru.

Astfel, vor incepe lucrarile la autostrazile Nadlac-Arad (38,9 km), Timisoara-Lugoj (35,6 km), un tronson de 28 km din autostrada Lugoj-Deva, Deva-Orastie (32,8 km) si Orastie-Sibiu (82 km). Termenul de finalizare este anul 2013, mai putin un tronson de 80 km din autostrada Lugoj-Deva, care va fi pusa in functiune in 2016.

Potrivit lui Pistru, pe traseul Coridorului IV de la Constanta la Arad a ramas un singur sector de autostrada fara finantare, respectiv Sibiu-Ramnicu Valcea-Pitesti, scrie MEDIAFAX.

"Este o valoare foarte mare, de aproximativ trei miliarde de euro, si cautam sa gasim un parteneriat public-privat pentru a incepe constructia", a afirmat Pistru.


  • Romania are aproximativ 300 km de autostrada finalizati, iar in lucru sunt aproape 280 de km.

Referitor la autostrada Bucuresti-Ploiesti, aflata in lucru, Pistru a spus ca stadiul de realizare pe tronsonul Bucuresti-Moara Vlasiei este de 83%, iar pe sectorul Moara Vlasiei-Ploiesti de 55%.

Coridorul IV pan-european incepe in Germania, la Nurenberg, si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. In Romania, traseul trece prin Nadlac, Arad, Deva, Orastie, Sibiu, Bucuresti, Fetesti si Constanta, ruta continuand pana la Istanbul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.